Mercer | Wijziging gegarandeerd minimumrendement

Mercer | Wijziging gegarandeerd minimumrendement

Aanvullende pensioenen

WIJZIGING VAN HET DOOR DE WET BEPAALD MINIMUMRENDEMENT IN PENSIOENPLANNEN

Binnen de groep van tien (vertegenwoordigers van werknemers en werkgevers) werd een principeakkoord bereikt over het gegarandeerde rendement voor de aanvullende pensioenenplannen van het type vaste premies (DC). Tussen alle stakeholders in het debat is er nu overeenstemming over het feit dat de wettelijk bepaalde rendementsgarantie (3,25 procent voor de werkgeversbijdrage en 3,75 procent voor de werknemersbijdrage) in het huidige klimaat met lage rentes moeilijk houdbaar is.

Achtergrond

Een drietal jaar geleden gooiden de verzekeraars de knuppel in het hoenderhok door niet langer een rendementsgarantie van 3,25% te waarborgen en dus het wettelijk minimum af te dekken. Daardoor werden werkgevers geconfronteerd met het bijpassen van de tekorten en vroegen zij naar een aanpassing van artikel 24 van de wet op de aanvullende pensioenen.

Het wetsontwerp dat zal volgen op dit akkoord wordt verwacht van toepassing te zijn vanaf 01 januari 2016.

In dit communiqué willen wij dieper ingaan op waar we vandaan komen, wat er nu precies in de stijgers staat en wat deze wijziging betekent voor de verschillende pensioenvehikels.

 Download onze nieuwsbrief
Vul uw contactgegevens in en u krijgt de link naar de nieuwsbrief per email toegestuurd.
*Required Fields
First name is required
Last name is required
Role is required
Email is required Email is invalid
Company name is required
Country is required


Ik wil graag meer informatie over de producten, diensten en aanbiedingen van Mercer ontvangen. Ik begrijp dat ik op elk moment kan uitschrijven.
 

Door op Submit te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van uw persoonlijke gegevens volgens de Mercer Privacy Statement. Uw persoonlijke informatie kan worden overgedragen voor verwerking buiten het land van uw verblijf, waar de normen voor de bescherming van gegevens verschillend kan zijn.

There are some errors processing this form. Please check the fields and try again.

Thank you for submitting, we will get back to you shortly