Ontbijtsessie | Nieuwe Wetgeving Inzake Aanvullende Pensioenen

02 March 2016  Belgium, Zwijnaarde

|


 • De tweede pensioenpijler werd met de aanvang van het nieuwe jaar in belangrijke mate gewijzigd naar aanleiding van de wet van 18 december 2015.  Deze wijzigingen zijn bedoeld om de leefbaarheid en de sociale aard van de aanvullende pensioenen te waarborgen en het aanvullend  karakter van de tweede pensioenpijler te benadrukken. De wijzigingen werden van kracht op 1 januari 2016. Ze bevatten diverse overgangsmaatregelen en uitzonderingen.


  Maar wat zijn de gevolgen van deze nieuwe maatregelen voor uw bedrijf? Hoe kunt u uw pensioenreglement aanpassen? Hoe vertelt u uw medewerkers wat de impact van deze wijzigingen is op hun aanvullend pensioen?


  Wij nodigen u uit om deel te nemen aan een ​​van de infosessies die wij in samenwerking met de juridische pensioenspecialisten van Younity over dit onderwerp organiseren.


  AGENDA

  08:00   Welkom & ontbijt
  08:15    Start infosessie: Aanvullende pensioenen - handelen of afwachten?
                   - Wettelijk kader:  Younity - Elise Laeremans
                   - Case Studies en oplossingen: Mercer - Thiery Billiet
                   - Handelen of afwachten? Concrete acties voor werkgevers - Discussie
  09:45   Conclusies
  10:00    Einde


  Voor wie?

  HR professionals, Compensation & Benefits specialisten en Finance professionals die op de hoogte willen blijven van de ingrijpende veranderingen die momenteel plaatsgrijpen op het gebied van aanvullende pensioenen.


  Waarom deelnemen?

  In twee uur tijd bent u weer helemaal mee met de wetgeving inzake aanvullende pensioenen en krijgt u praktische informatie die u zal helpen om onaangename verrassingen te voorkomen.


  Onze infosessies zijn een ideale gelegenheid om met collega's  en met de pensioenspecialisten van Mercer en Younity van gedachten te wisselen.


  U heeft de keuze tussen een ontbijtsessie op woensdag 2 maart in Gent of een lunchsessie op vrijdag 4 maart in Brussel.


  wanneer  

  Woensdag, 2 maart 2016
  08:00 - 10:00


  waar

  3Square Gent
  Rijvisschestraat 124
  9052 Zwijnaarde


  SPREKERS


  Elise Laeremans


  Elise Laeremans is advocaat aan de balie van Brussel sinds 2002.

  Zij adviseert sinds 2004 ondernemingen, pensioenfondsen en verzekeraars, zowel in de private als de publieke sector, op het vlak van wettelijke en aanvullende pensioenen. Zij is gespecialiseerd in de sociale, fiscale en prudentiële regelgeving van toepassing op werkgevers, verzekeraars en pensioenfondsen en corporate governance.
   
  Zij is de auteur van verschillende artikels en boeken betreffende aanvullende pensioenen. Elise is lid van IPEBLA (International Pension & Employee Benefits Lawyers Association) en lid van het Steering Committee van BePLA (Belgian Pension Lawyers Association).
   
  Zij is licentiaat in de rechten (Katholieke Universiteit Leuven, 2001) en behaalde een bijkomende licentie in het notariaat (Katholieke Universiteit Leuven, 2002). Bovendien voltooide zij in 2007 de Leergang Pensioenrecht (Katholieke Universiteit Leuven).


  Thiery Billiet  Thiery is senior consultant in de pensioenafdeling bij Mercer België. Hij is sinds meer dan 30 jaar actief in Employee Benefits Consulting en adviseert bedrijven bij de analyse, benchmarking en harmonisatie van hun benefitsplannen in het algemeen, en aanvullende pensioenplannen in het bijzonder. Daarnaast is hij gespecialiseerd in due dilligence en post deal integratie van benefitsplannen in het kader van fusie- of overnameprojecten. Tot zijn klanten behoren grotere Belgische bedrijven en multinationals.

  Thiery is bij Mercer in dienst sinds september 2005. Voordien werkte hij bij  PricewaterhouseCoopers Bedrijfsadviseurs als senior manager in de afdeling Actuariële en Benefits Consulting, met een focus op employee benefits bij fusies en overnames.

  Daarvoor werkte hij voor AXA, Alexander & Alexander (nu AON) en Gras Savoye Consulting waar hij een diepgaande kennis verwierf inzake extralegale voordelen en aanvullend pensioen.

  Thiery studeerde architectuur aan de Sint-Lucas Hogeschool van Gent.
  Hij is Nederlandstalig, en spreekt vloeiend Frans en Engels.


wanneer

Woensdag, 2 maart 2016
08:00-10:00

3Square Gent
Rijvisschestraat 124
9052 Zwijnaarde

We organiseren eenzelfde sessie op vrijdag 4 maart bij Mercer in Oudergem.  

Deelnemen

Deelnemen is gratis maar inschrijven is verplicht.

Mercer organiseert deze infosessies voor haar klanten en potentiële klanten. inschrijvingen van medewerkers van concurrerende bedrijven kunnen geweigerd worden.

 

En français

Nous organisons des sessions d'information sur le même sujet en français le mercredi 9 mars à Limelette et le vendredi 11 mars à Auderghem.  

 

 

 

Contact